Marina Rădvan revine în Parlament în locul Tatianei Cunețchi. Cine îl va înlocui pe regretatul Serghei Cataranciuc

Comisia Electorală a inițiat procedura de validare a două mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova de pe listele candidaților supleanți înaintați de PSRM și Blocul ACUM.

Foto: Marina Radvan/Facebook

Astfel, fosta deputată PSRM, Marina Rădvan, candidatul supleant pe listele PSRM, revine în Parlament, în locul colegei sale de partid, Tatiana Cunețchi, care a ales să ocupe funcția de președinte interimar al Agenției Servicii Publice.

Virgiliu Pîslariuc, din partea Blocului ACUM, îl va înlocui pe fostul coleg de partid, Serghei Cataranciuc, care a decedat la sfârșitul lunii noiembrie curent.

CEC a luat act de vacanța celor două mandate de deputat, atribuite de PSRM și de Blocul ACUM, și a propus Curții Constituționale validarea mandatelor candidaților supleanți de pe listele celor două formațiuni politice - Rădvan Marina și Pîslariuc Virgiliu.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 27 decembrie, a Comisiei Electorale Centrale, la care au mai fost stabilite data și bugetul alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38, municipiul Hîncești.

Anterior, Tatiana Cunețchi a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a fost membru al Curții de Conturi.

Serghei Cataranciuc, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, profesor și fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, s-a stins din viață la data de 29 noiembrie, 2019.

Amintim că Marina Rădvan a ajuns deputat după alegerile din 2014, când avea numai 23 de ani. Anterior, fosta deputată socialistă s-a făcut remarcată prin câteva fotografii indecente, dar și căsătoria cu un coleg de partid, Vladimir Odnostalco, lucru despre care a scris portalul Deschide.md.

Căsnicia a fost încheiată în 2011, iar mariajul lor nu a durat mai mult de un an. Potrivit sursei, acest mariaj a fost de fapt unul fictiv, înregistrat doar cu scopul de a obține un lot de pământ în comuna Stăuceni. Informațiile cu privire la căsnicia celor doi au fost confirmate de Primăria localității în care Radvan și Odnostalco s-au înregistrat.


Pub