(video) Flashmob: Cele 20 de milioane de lei cu care s-a majorat întreținerea Președinției constituie bursa lunară pentru 28.571 de studenți

Tinerii din Platforma DA solicită Parlamentului, Guvernului și Președintelui să „asigure condiții minime de trai, studiu şi activitate” pentru studenți. Protestatarii solicită realocarea banilor bugetari preconziați pentru Preşedinţie și spun că vor colecta semnături în acest sens.

Foto: privesc.eu

„În timp ce statul alocă sume exorbitante pentru întreținerea unor demnitari și funcționari de stat, tinerii locuiesc în cămine insalubre și primesc burse mult prea mici ca să poată supraviețui. Noi, tinerii, urmărim cu mare indignare cum președintele Republicii Moldova își atribuie o indemnizație unică de 560.000 de lei (care este echivalentă cu bursele a circa 900 de studenți), pe când cele 20 de milioane de lei cu care s-a majorat întreținerea instituției prezidențiale constituie bursa lunară pentru 28.571 de studenți. Majorările asumate de guvern pentru întreținerea președinţiei în 2020 ar fi suficiente pentru a repara toate căminele studențești, asfel încât tinerii să poată trăi în condiții minime de confort”, spun protestatarii Platformei DA.

„Vom începe campania de colectare a semnăturilor în favoarea demersului nostru și ne rezervăm dreptul să organizăm proteste și greve studențești”, au mai declarat protestatarii.


Pub