Peste 3 000 de polițiști și carabinieri vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, peste 3000 de polițiști vor asigura ordinea publică în țară. Aceștia vor supraveghea locurile de agrement, târgurile de Crăciun, piețele și vor patrula traseele naționale, transmite IPN.

Foto: Poliția.md

Alături de polițiștii de ordine publică și inspectorii de patrulare, în acțiunile de menținere a siguranței publice și de prevenire a evenimentelor negative, vor fi implicați carabinieri, pompieri, salvatori, precum și alți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Poliția recomandă părinților să nu lase copiii fără supraveghere nici acasă, nici în stradă, la evenimente publice, mai ales când se află în mulțime. Copiii trebuie învățați să ceară ajutor de la polițiști în eventualitatea în care se pierd și să cunoască datele de contact ale părinților.

Șeful Serviciului InfoTrafic, Pavel Apostol, atenționează șoferiii să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să nu urce băuți la volan. Pentru următoarele zile, se așteaptă un flux mare de mașini în oraș. Șoferii sunt sfătuiți să se asigure că unitățile de transport sunt parcate regulamentar, iar dacă pot, să renunțe la călătoriile cu transportul privat în favoarea celui public.


Pub