Image-Description
Transportul interurban, mai scump de la 1 ianuarie 2020. Tarifele vor fi diferite în funcție de confort
Economic 27 decembrie 2019, 15:44 | 2937

Tarifele pentru transportul interurban de pasageri vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2020. Anunțul a fost făcut vineri, 27 decembrie, într-un briefing la Ministerul Economiei și Infrastructurii, după negocierile cu transportatorii.

Astfel, călătoriile interurbane se vor scumpi cu până la 60 de bani per kilometru. Pentru categoriile superconfort tarifele vor fi majorate cu până la 70 de bani.

De la 1 februarie până pe 1 octombrie, toate unitățile de transport urmează să fie clasificate pe categorie de confort, susțin autoritățile.

Criteriile de confort se vor referi la exteriorul și interiorul mijlocului de transport, curățenie, distanța dintre scaune, tapițerie, starea scaunelor, etc. Ulterior, gradul de confort al mijlocului de transport ar trebui marcat pe parbriz.

Precizăm că operatorii de transport au organizat mai multe proteste în care au solicitat ca tarifele pentru transportul regulat de pasageri în traficul naţional să fie majorat până la 92 de bani pentru un kilometru. Ministerul Economiei şi Infrastructurii, însă, a pretins ca majorările să fie însoțite de o îmbunătăţire a condiţiilor de transport al pasagerilor.

Opinia ta contează. Comentează!