Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan
Externe 27 decembrie 2019, 20:18 | 3235

Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prabusit in Kazahstan. Un prim bilant arata cel putin 15 morti si 60 de raniti. 35 dintre ei au fost transportati la spital, 22 fiind in stare grava. Intre timp, numarul celor decedati a fost revizuit in scadere la 12. Tragedia aviatica s-a produs in timp ce aeronava decola de pe aeroportul din orasul Almaty.

Avionul de tip Fokker 100, al companiei kazahe Bek Air, a decolat la ora locală 07.17 minute și se îndrepta spre capitala Nursultan. Patru minute mai târziu, aeronava a început să piardă din altitudine și nu a mai putut fi redresată. A lovit un gard din beton, apoi s-a izbit de o clădire din apropierea aeroportului. Din fericire, nu a luat foc. La bord se aflau 95 de pasageri și cinci membri ai echipajului.

Autoritățile au format un comitet de urgență și au deschis imediat o anchetă, dar nu au oferit informații cu privire la posibila cauză a prăbușirii aeronavei. Au anunțat însă că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea investigației. Mai mulți martori, citați de presa locală, au povestit că în momentul producerii tragediei, zona era acoperită de ceață. „Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora. 

Opinia ta contează. Comentează!