Tarifele pentru cursele interurbane vor fi majorate începând cu ianuarie 2020
Economic 27 decembrie 2019, 20:18 | 4678

De la 1 ianuarie, transportul interurban de pasageri se va scumpi de la 48 la 60 sau chiar 70 de bani per kilometru, in functie de categoria de confort a microbuzului sau autocarului. Asta desi, potrivit ministrului Economiei si Infrastructurii, clasificarea vehiculelor va incepe abia pe 1 februarie si se va incheia in data de 1 octombrie. Calatorii s-au aratat nemultumiti de majorare. Si unii soferi ne-au spus ca se tem ca vor pierde si din putinii pasageri pe care ii mai au.

Potrivit autorităților, în prezent, mai puțin de 10 la sută dintre mijloacele de transport ar corespunde categoriei superioare de confort.

Până în aprilie, fiecare operator urmează să încadreze în cele două categorii de confort cel puțin o treime din vehicule, până la 1 iunie - două treimi și restul - până pe 1 octombrie. Dacă o unitate de transport nu va corespunde celor două categorii de confort, ea va fi scoasă din circulație. Pe parbriz va fi indicată categoria microbuzului sau autobuzului.

Unii șoferi au însă alte propuneri pentru autoritățile din domeniu. Printre acestea e și solicitarea de a ieftini carburanții.

Iar călătorii sunt împotriva majorărilor tarifelor.

În prezent, pasagerii achită câte 48 de bani pentru un kilometru. Amintim că transportatorii au manifestat de câteva ori în toamna acestui an, cerând majorarea prețurilor pentru biletele de călătorie. La cel mai recent protest, din data de 11 decembrie, ei au solicitat o scumpire de cel puțin 50 la sută, adică de la 48 la 72 de bani pentru un kilometru. 

Opinia ta contează. Comentează!