La Chișinău va apărea o zonă pietonală care va cuprinde un întreg cartier. Care sector este vizat

396468

O nouă zonă pietonală va apărea în capitală. Aceasta va cuprinde un întreg cartier din sectorul Râșcani, în perimetrul străzilor Kiev, Alecu Russo și Nicolae Dimo. Circulația automobilelor va fi limitată, iar în curți vor fi amenajate parcări, terenuri de joacă și de sport, precum și un scuar. Inițiativa vine din partea consilierilor municipali care au elaborat proiectul împreună cu specialiștii de la „Chișinăuproiect”.

Necesitatea amenajării zonei pietonale a apărut după ce, în ultimii ani, circulația automobilelor a devenit mai intensă. Pentru a evita ambuteiajele pe strada Kiev și la sensul giratoriu din intersecția cu bulevardul Moscovei, șoferii aleg drumurile din curți. Autoritățile locale au anunțat că vor scoate sensul giratoriu și vor începe amenajarea zonei pietonale, scrie ntv.md.

Potrivit proiectului, toată zona va fi pavată, iar în fiecare curte vor fi amenajate terenuri de joacă și de sport.

Autorii mai propun și construcția unor parcări subterane sau multietajate. Inițiativa urmează a fi discutată însă și cu locatarii cartierului înainte de a fi inclusă în proiect.

După definitivare, proiectul va fi spus consultărilor cu locuitorii cartierului. Ulterior, va fi dezbătut la consiliul arhitectural al Primăriei Chișinău, avizat de comisia de specialitate a CMC și aprobat de aleșii locali.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente