(video) Renato Usatîi povestește cum a fost tras pe sfoară de o companie care l-a „ajutat” să obțină viză în Marea Britanie

dsdsd

Unul dintre cei mai informați politicieni din Moldova, Renato Usatîi, a povestit cum a fost fentat de două ori de o companie care a aplicat în numele lui pentru obținerea vizei în Marea Britanie. „Timp de trei săptămâni încerc să plec la Londra, dar nu-mi reușește. Asta e mult mai vesel decât «Fericiun Crecit»”, a spus Usatîi.

„Mama mea este profesoară de limba engleză și când eram mic îmi zicea că neapărat trebuie să vizitez Londra odată ce voi crește mare. În prezent, nu am fost niciodată la Londra și am decis acum să plec acolo, să combin plăcutul cu utilul. Vreau să plec pentru a acumula experiență și cunoștințe despre cum să dezvolt proiectele de infrastructură în Bălți. Am aflat că am nevoie de viză. Am rugat Departamentul de relații internaționale din cadrul primăriei să completeze formularul pentru obținerea vizei. Pe urmă, vine un om și îmi sugerează un reprezentant al unei companii care se ocupă cu aceste treburi de mai mulți ani. Am plătit pentru serviciile lui 500 de euro pentru întregul pachet de documente, apoi am achitat 600 de lire sterline pentru viză și 300 de lire pentru analiza dosarului în regim de urgență. Am aflat că în dosar era inclusă perioada de jumătate de an, dar eu am nevoie de cinci ani pentru că vreau să colaborez cu un oraș din Anglia. Sun acea persoană ca s-o întreb cât mă va costa să prelungesc perioada. El mi-a răspuns că mă va costa foarte scump — 6 000 de euro. M-am gândit că nu este posibil așa ceva. Am aflat din altă parte că această procedură costă cu câteva sute de lire sterline mai scump. Am anulat acea anchetă, am cheltuit peste 1 000 de lire sterline.”

„Am creat o altă anchetă, am achitat 700 de euro pentru noua viză pe cinci ani, am achitat pentru verificare prioritară pe cinci zile. Între timp, îmi cumpăr bilete, rezerv o cameră într-un hotel bun din centrul Londrei și stabilesc câteva întâlniri. Trec cinci zile, nu-mi vine niciun răspuns. Sun și întreb la ce etapă se află cererea mea. Mi s-a spus că trebuie să mai aștept. Schimb data de zbor și camera din hotel și din nou o dau în bară. Schimb a treia oară. Și tot așa timp de trei săptămâni. Ieri, rog să mi se dea ancheta să citesc ce au scris din numele meu.

#1. Prima greșeală pe care o depistez este că aprobarea cererii mele stă la opțiunea «Standard», deși eu am achitat pentru «Priority»;

#2. Numele meu inclus în anchetă este Soltanici;

#3. La rubrica «Aveți buletin de identitate» răspunsul este «Nu»;

#4. La rubrica «Unde sunteți domiciliat» este scrisă adresa oficiului Partidul Nostru;

#5. La rubrica «Câți ani locuiți pe această adresă?» este scris cinci ani. Adică eu locuiesc cinci ani în oficiu.

#6. La rubrica «Aveți adresă electronică?» este scris «Nu am»;

#7. La rubrica «Aveți informații despre părinții voștri?» este scris «Nu am».

#8. La rubrica «Câți bani dețineți?”» este scris 400 de mii de lire sterline. În declarația mea de avere nu este inclusă această sumă.

#9. La rubrica «Câți bani intenționați să cheltuiți într-o săptămână”» este scris 10 mii de lire sterline.

#10. La rubrica «Câți bani pe lună cheltuiți în Moldova?» este scris 10 mii de lire sterline.

#11. La rubrica «Numărul de călătorii peste hotare”» este scris că am vizitat șase țări, dar mai concret două”, a povestit Usatîi amuzându-se de această situație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente