image
Sursa foto: routesonline.com

„Aeroportul s-a întors la tandemul Plahotniuc-Șor”; Avia Invest neagă: Andrei Goncearenko demult era interesat de AIC

Oligarhul rus Andrei Goncearenko nu figurează în acte în calitate de proprietar al companiei Komaksavia Airport Invest. Potrivit unui mesaj anonim parvenit pe adresa redacției, după ce Nathaniel Rothschild a renunțat la tranzacție, compania a revenit la precedentul proprietar în spatele căruia s-ar afla Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

De cealaltă parte, Avia Invest, compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, neagă informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nu ar fi avut loc tranzacția prin care acțiunile companiei Komaksavia Airport Invest au fost preluate de oligarhul rus Andrei Goncearenko.

Potrivit companiei, formalitățile unor asemenea tranzacții durează, iar timp de două zile, în Registrul comercial al Ciprului va fi inclus oficial numele lui Andrei Goncearenko în calitate de beneficiar al Komaksavia Airport Invest.

„Așa cum s-a anunțat anterior, beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține o cotă de 95% în Avia Invest, a devenit omul de afaceri rus Andrei Goncearenko. Informăm că, aproximativ două săptămâni în urmă, NR Investment Ltd. a anunțat despre intenția de a desface afacerea cu „Komaksavia Airport Invest” Ltd. Imediat după acest anunț, dl Marin Tenev a demarat negocierile privind transferul companiei către noi potențiali investitori. Andrei Goncearenko demult era interesat de Aeroportul Internațional Chișinău, iar luni, 23 decembrie, a fost semnată tranzacția cu privire la transmiterea acțiunilor „Komaksavia Airport Invest” Ltd. către noul investitor”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Totodată, Avia Invest susține că ulterior va urma etapa a doua, care prevede că timp de două săptămâni să fie definitivate toate procedurile ce țin de documentație.

Potrivit unui mesaj anonim parvenit pe adresa redacției, documentele oficiale arată că firma „Komaksavia Airport Invest” a ajuns în mâinile lui Plahotniuc și Șor, iar Andrei Goncharenko a fost introdus verbal în schemă doar fictiv, pentru a bulversa opinia publică și presa și pentru a nu arăta că Rothschild a anulat contractul din august curent”.

20 Transferul de La Rothschild La Mihov Companies_412767_1577211041 by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: