(video) Verificarea averii lui Viorel Morari, pe ultima sută de metri. Stoianoglo: „O să auziți foarte multe lucruri interesante despre activitatea procuraturilor”

„Săptămâna trecută am prelungit prin ordinul meu controlul asupra procuraturilor specializate, până la 10 ianuarie”. Cel puțin asta a declarat Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Magistraturii, de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit șefului PG, datele procesate de către grupul de lucru sunt din perioada 2016-2019 și reprezintă un volum mare. Din acest motiv, Stoianoglo a prelungit termenul.

„O să auziți foarte multe lucruri interesante despre activitatea procuraturilor”, a spus procurorul general.

Mai mult, acesta a spus că grupul de control anchetează și averea fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Stoianoglo a adăugat că verificarea averii este deja pe sfârșite.

După încheierea grupului de lucru, Procuratura Generală va face o conferință de presă, unde va anunța rezultatele anchetei.

UNIMEDIA amintește că Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale sunt supuse unui control complex al activității.

Verificările au fost dispuse de noul Procuror General în baza unei dispoziții emise. În timpul acestui control, mai mulți procurori au fost suspendați din funcție, printre care, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și șeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Dorin Compan.

Viorel Morari a acționat în judecată deciziile luate de procurorul general privind suspendarea acestuia din funcție. Morari consideră grupul de lucru ca fiind neîntemeiat.


Pub