Fraze înaripate la ședința CMC: „Fericiun Crecit, stimați socialiști. Dar Ceban de când e brigadir aici?”

Adresarea de felicitare cu ocazia Crăciunului a deputatei socialiste Alla Pilipețcaia, care a ajuns virală pe internet, nu a trecut neobservată nici de aleșii locali din capitală. Unii consilieri au folosit deja renumitul „Fericiun crecit” pentru a-și felicita colegii.

Foto: UNIMEDIA

Consilierul Partidului Liberal Ion Cebanu i-a felicitat pe colegii din PSRM cu aceeași sintagmă pe care a folosit-o deputata socialistă, în adresarea sa către locuitorii din orașul Soroca, în ajunul Crăciunului pe stil nou.

„Fericiun Crecit, stimați socialiști”, a declarat Ion Cebanu.

Liberalul s-a arătat nemulțumit de faptul că primarul general a propus consilierilor să voteze astăzi, nu doar în prima lectură, dar și în a doua, proiectul Bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2020. „Cu ce ocazie primarul acesta vine și ne spune că votăm Bugetul în două lecturi? El de când e brigadir aici? O să ne transformăm într-un consiliu de paradă, cu proiect de buget pe sub masă, nevăzut de nimeni și propus azi în două lecturi. Umblă cu șopârlele și pe străzi, și în CMC. Suntem total împotriva unui asemenea mod de administrare a municipiului. Nu a fost niciodată așa ceva, nimeni nu a văzut acest proiect, nu a fost dezbătut public. E o mare rușine față de cetățenii mun. Chișinău”, a punctat acesta.

Și alți consilieri municipali s-au amuzat pe seama frazei înaripate a deputatei socialiste.

Amintim că Proiectul Bugetului municipal pentru anul 2020 urma să fie supus votului în ședința precedentă a Consiliului Municipal, însă a fost transferat pentru ședința de astăzi, alături de aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2020, precum și de Raportul privind executarea bugetului municipal Chișinău pe semestrul I al anului 2019


Pub