Acționarul Komaksavia ar fi, deocamdată, un bulgar, care ar avea conexiuni cu Vlad Plahotniuc și Șor

Deși Andrei Goncearenko, un fost top-manager de la compania „Gazprom”, a fost anunțat drept noul beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd, proprietarul de facto al companiei ar fi, de fapt, omul de afaceri bulgar Marin Mihov Tenev, cel care a și fost acționarul principal, până la preluarea pachetului de control de către NR Investments Limited, compania lui Nathaniel Rothschild.

Foto: UNIMEDIA

„Komaksavia Airport Invest” Ltd deține 95% din „Avia-Invest”, compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău. NR Investments Limited a anuțat recent că a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Potrivit unui email semnat cu pseudonim și trimis mai multor agenții de presă în această dimineață, Tenev ar deține din 2017, la Chișinău, compania Euro Partners Consulting S.R.L., fondată în parteneriat cu Modris Karklinsh, acționarul Komaksavia Airport Invest Ltd în perioada anilor 2016-2018.

Euro Partners Consulting S.R.L. își are sediul în Chişinău, sec. Botanica, str. Dacia bd., 80/3, adresa sediului Aeroportului Internațional Chișinău. Euro Partners Consulting S.R.L. are doi administratori: Marin Mihov și Modris.

Rise.md scria anterior că bulgarul Tenev Marin Mihov are conexiuni cu omul de afaceri moldovean Vladimir Russu. Din 2003 până în 2012 Tenev a administrat compania bulgară Pergamon OOD din Burgas (Bulgaria). Aceasta are în calitate de fondatori pe Vladimir Russu şi firma Accent Electronic din Chişinău.

Dorin Chirtoacă scria în ianuarie 2019 că „Marin Mihov Tenev a fost livrat firmei „Komakavia” de către Vladimir Russu, coacționar cu Tenev la firma „Accent” din Chișinău, și fost proprietar al „Casei Albe" - palatul imens de la Telecentru din Chișinău, ajuns acum în proprietatea aceleiași firme din Cipru, aparținând de fapt lui Plahotniuc. Prin urmare Ilan Șor, nu este altcineva decât angajatul lui Plahotniuc la „Avia Invest", la fel ca și mama lui vitregă, Ilona Șor”.

Ion Morozov / Sursa:Ion Morozov


Pub