Stoianoglo a prelungit verificările la cele două procuratori specializate
Social 26 decembrie 2019, 15:33 | 1535

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a prelungit, până pe 10 ianuarie, controalele la cele două procuratori specializate. El a mai spus că verificarea averii șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este la etapa finală. De rezultatele controalelor va depinde dacă Morari va reveni sau nu în funcție, a adăugat Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo spune că s-a preconizat verificarea activității procuraturilor specializare din perioada 2016-2019, dar pentru că s-ar fi adunat un volum prea mare de lucru, s-a decis prelungirea controalelor.

Stoianoglo n-a răspuns mai pe larg nici la alte întrebări.

Alexandr Stoianoglo a declarat că în funcție de rezultatele controalelor de la cele două procuraturi specializate, se va decide dacă Morari va reveni sau nu la șefia Procuraturii Anticorupție. În alt context, Stionoglo a fost întrebat la se etapă se află dosarul privind presupusa finanțare ilegală a PSRM și dacă s-au găsit abateri.

L-am sunat pe Viorel Morari pentru a comenta declarațiile lui Alexandr Stoianoglo, dar el nu ne-a răspuns la apel. Tot azi, Consiliul Superior al Procurorilor a numit doi procurori noi la Procuratura Anticorupție și PCCOCS. Este vorba despre Irina Gheorghiștean și Sergiu Răilean, care activează în sistem de peste 14 și, respectiv, zece ani. CSP-ul a mai decis că mai mulți foști procurori, care vor să se întoarcă în sistem în temeiul vechimii în muncă, vor susține un examen în fața unei comisiei a Institutului Național al Justiției. ”Azi am făcut primul pas pentru a întoarce procurorii cu experiență înapoi”, a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo, după decizia luată de CSP. 

Opinia ta contează. Comentează!