01:11:22 29.03.2024
Stiri

Noul beneficiar al Aeroportului Internațional Chișinău vrea să transforme AIC într-un hub aviatic transnațional. Investițiile depășesc 200 de milioane de euro: „Nu e vorba de bani ce ar proveni din activitatea operațională a AIC”

Economie 26.12.2019 12:39 Vizualizări2262 Autor: Ziarul National
Noul beneficiar al Aeroportului Internațional Chișinău vrea să transforme AIC într-un hub aviatic transnațional. Investițiile depășesc 200 de milioane de euro: „Nu e vorba de bani ce ar proveni din activitatea operațională a AIC”


În ciuda controverselor din ultima perioadă, noul beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține 95% din „AVIA-INVEST”, compania ce gestionează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), Andrei Goncearenko, promite să transforme porțile aeriene ale R. Moldova într-un „hub aviatic transnațional”.

Omul de afaceri spune că e gata să investească peste 200 de milioane de euro pentru atingerea acestui scop. Totodată, acesta a precizat că proiectul investițional de anvergură în va fi realizat din investiții private și nu de bani ce ar proveni din activitatea operațională a AIC.

„În calitate de beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., anunț despre intenția mea de a lansa, din primăvara anului 2020, un proiect de anvergură privind modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău, bugetul căruia va depăși suma de 200 de mil. de euro. Țin să subliniez că vor fi investiții private și nu vor fi folosite fonduri din contul activității operaționale a Aeroportului”, a declarat Andrei Goncearenko, citat de un comunicat de presă.

Citește și: VIDEO, FOTO // „AVIA INVEST” începe construcția celui MAI MARE TERMINAL de pasageri din regiune

Beneficiarul estimează că lansarea proiectului investițional de 200 de milioane de euro va favoriza crearea a câtorva mii de noi locuri de muncă. „Asta ar însemna că mii de oamenii se vor bucura de salarii bune cu care își vor putea întreține familiile, fără ca să fie nevoiți să plece la muncă peste hotare. Visul și intenția mea este să transform AIC într-un hub transnațional. Sunt sigur că acesta este un scop realizabil. AIC poate și trebuie să devină o platformă importantă care să asigure conexiuni pentru companii aeriene de diferite tipuri și care să ofere confort maxim pasagerilor. Sunt convins că un hub transnațional aerian la Chișinău va spori atractivitatea investițională a R. Moldova și va favoriza, totodată, dezvoltarea economiei și a afacerilor”, a punctat Goncearenko.

Beneficiarul „Komaksavia Airport Invest” Ltd. a mai anunțat că fi finaliza modernizarea și reconstrucția pistei principale a AIC, iar în paralel vor fi dezvoltate activitățile operaționale pentru transportul aerian pe distanțe mari.

„De asemenea, a fost prezentat proiectul unui terminal nou, cel mai modern în regiune și revoluționar ca abordare arhitecturală. Cred cu tărie că transformările radicale pe care intenționez să le fac vor conduce la îmbunătățirea serviciilor oferite de AIC. Mizez pe suportul autorităților R. Moldova în procesul de realizare a acestui proiect investițional”, a conchis Goncearenko.

Amintim că, pe 23 decembrie, „AVIA-INVEST”, care administrează AIC, a confirmat că omul de afaceri rus, Andrei Goncearenko, un fost top-manager al Companiei „Gazprom”, a devenit beneficiarul Companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține 95% din acțiunile „AVIA-INVEST”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md