16:23:34 19.04.2024
Stiri

„AVIA INVEST” vine cu PRECIZĂRI: „Timp de două zile, în Registrul comercial al Ciprului va fi inclus oficial numele lui Andrei Goncearenko în calitate de beneficiar al Komaksavia Airport Invest”

Economie 26.12.2019 14:34 Vizualizări1777 Autor: Ziarul National
„AVIA INVEST” vine cu PRECIZĂRI: „Timp de două zile, în Registrul comercial al Ciprului va fi inclus oficial numele lui Andrei Goncearenko în calitate de beneficiar al Komaksavia Airport Invest”


„Așa cum s-a anunțat anterior, beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține o cotă de 95% în AVIA-INVEST, a devenit omul de afaceri rus Andrei Goncearenko”, se arată într-un comunicat de presă al „Avia Invest” SRL, după ce în presă au apărut informații că rusul nu ar figura în calitate de proprietar al firmei cipriote și nici nu ar avea vreo relație juridică cu aceasta.

„Informăm că, aproximativ două săptămâni în urmă, NR Investment Ltd. a anunțat despre intenția de a desface afacerea cu „Komaksavia Airport Invest” Ltd. Imediat după acest anunț, dl Marin Tenev (cel care a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu NR Investments Limited” al familiei Rothschild) a demarat negocierile privind transferul companiei către noi potențiali investitori”, se spune în comunicatul „Avia Invest”.

Sursa citată subliniază că Andrei Goncearenko demult era interesat de Aeroportul Internațional Chișinău, iar luni, 23 decembrie, a fost semnată tranzacția cu privire la transmiterea acțiunilor „Komaksavia Airport Invest” Ltd. către noul investitor.

„Asemenea tranzacții au loc în două etape. În prima etapă are loc înregistrarea tranzacției. Timp de două zile, în Registrul comercial al Ciprului va fi inclus oficial numele lui Andrei Goncearenko în calitate de beneficiar al „Komaksavia Airport Invest”. Ulterior, va urma etapa a doua, care prevede că timp de două săptămâni să fie definitivate toate procedurile ce țin de documentație”, conchide sursa citată.

Amintim că „NR Investments Limited”, care aparține unuia din reprezentanții influentei familii Rothschild, a anunțat pe 23 decembrie că renunță la Aeroportul Internațional Chișinău. Decizia a fost luată la câteva luni după ce „NR Investments Limited”, condusă de Nathaniel Rothschild, anunța preluarea companiei care administrează AIC.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md