Teatru, muzică bună și poveste de Crăciun. Evenimente interesante pentru un sfârșit de săptămână frumos

evenimente iarna
Foto: Nubia Navarro

E sfârșit de săptămână și e cel mai oportun moment pentru a te relaxa și petrece timpul frumos alături de familie și prieteni. Fie că alegeți să mergeți la teatru, pe ringul de dans sau la o petrecere cu muzică bună, important e să rămâneți cu amintiri plăcute și energie pozitivă după aceste evenimente.

Așadar, echipa #diez îți sugerează câteva evenimente unde ai putea merge, dacă ești în pană de idei.

# Oriental Fairytale

Farmecul culturilor orientale ajunge la Chișinău în premieră pe note muzicale. Astfel, începând cu 18.00, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va deschide ușile tuturor doritorilor de a trăi o poveste orientală adusă la viață de muzicienii orchestrei La La Play Voices sub bagheta dirijorului Andriano Marian. Evenimentul aduce un concept nou în care contrastele, senzualitatea și misterul culturilor orientale sunt redate prin muzică. Mai multă informație găsiți AICI.

# Povestea de Crăciun la Andersen

Dacă ai un pici acasă, poți merge la Povestea de Crăciun organizată de Andersen Activity Park. Cei mici vor avea parte de cele mai interesante distracții, surprize și cadouri, alături de un show delicios din partea restaurantului Andersen. Moș Crăciun și elfii uriași vă așteaptă cu drag începând cu 18.30. Intrarea este gratuită. Mai multe detalii AICI.

# Spectacolul „Iluzii”

„Iluzii” e o comedie amară, o poveste ironică despre viață, povestită de patru actori. Aflăm istoria de dragoste și moarte a două cupluri care se confruntă cu niște iluzii, în care ne regăsim refugiul și noi. Povestea lor e de fapt povestea noastră. Artificiile teatrale fac loc sincerității și adevărului scenic. Suntem în căutarea unui răspuns la întrebările: Ce ne marchează viața? Ce e dragostea? De ce vine moartea? Dacă vrei să mergi la un spectacol bun, atunci ești așteptat la ora 18.00 la Teatrul „Alexei Mateevici”. Mai multe detalii AICI.

# Satul de Crăciun

Dacă ai mâine o zi liberă, atunci ținem să te anunțăm că până pe 7 ianuarie, începând cu ora 10.00 ești așteptat pe tărâmul magic al Satului de Crăciun: VATRA, acolo unde miroase a brad, mere coape, vin fiert și sună a colinde. Acolo unde Crăciunul înseamnă a dărui, iar fiecare oaspete vine să ofere câte puțin din bucuria sa pentru a aduce atmosfera sărbătorilor și în inimile celor mai puțini norocoși. Mai multe detalii despre eveniment AICI.

# O istorie foarte simplă

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot. Spectacolul începe la 18.30 la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Mai multe detalii AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente