(video) Noul Audi RS Q8 este capabil să facă 0-100 ca un Lamborghini Urus, deşi este mai “slab” şi mai greu

Noul Audi RS Q8 nu se deosebeşte mai cu nimic în termeni de caracteristici dinamice de un Lamborghini Urus, deşi diferenţa de preţ este semnificativă. După o astfel de dezvăluire, primul ar trebui să apară la sigur într-un număr mai mare pe drumurile de pe planetă decât al doilea model menţionat!

Fotograful din spatele proiectului Auditography a luat un exemplar de serie a celui mai nou SUV făcut de divizia Audi Sport şi l-a dus pe Insulele Canare, în regiunea oraşului Tenerife, pentru a-l imortaliza în nişte imagini frumoase, dar şi pentru a-l testa.

Având cu el şi un dispozitiv de măsurare precisă a timpilor de acceleraţie, a descoperit că maşina poate face sprintul 0-100 de km/h într-un timp mai redus decât cel declarat oficial, deşi Audi nu a menţionat dacă cele 3.8 secunde anunţate au fost înregistrate cu sistemul Launch Control activat.

Oricum, în cadrul unei sesiuni de teste, fotograful de la Auditography a putut înregistra un timp de 3.58 secunde cu un aparat onboard Vbox, ceea ce este destul de impresionant luând în calcul că maşina cu 600 de CP fără şofer are o greutate de 2.315 kg.

Mai mult, aparatul a înregistrat şi un timp de 11.71 secunde pentru exerciţiul 0-200 km/h, dar şi 11.85 secunde fiind necesare pentru a parcurge 402 metri.

De menţionat că noul Lamborghini Urus este dotat cu acelaşi motor V8 biturbo de 4.0 litri volum, doar că forţat să producă 650 de CP şi 850 Nm disponibil de la 2.250 de rpm!

Cutia de viteze este una automată ZF cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune unul integral. Sprintul de pe loc şi până la 100 de km/h îl poatea realiza în 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă îi este limitată la 305 km/h. Greutatea îi este de 2.197 de kg fără şofer.

Iată şi maşina filmată înainte ziua premierei la Los Angeles:

P.S. Fotograful a avut deosebita ocazie a de a pune mâna şi pe exemplarul folosit pentru a fi stabili un timp record pe circuitul german Nurburgring.

Din câte se poate observa, SUV-ul în cauză are scaune de curse în locul celor din uzină pentru pasagerii faţă, în timp ce o banchetă spate lipseşte. Cel mai probabil acestea au fost înlocuite şi eliminate respectiv pentru a compensa greutatea adăugată de cuşca de protecţie montată în habitaclu.

GALERIE FOTO (sursă: Auditography)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/