(video) Lucid Motors a început să înregistreze precomenzi pentru noul sedan electric Air

Startup-ul american Lucid Motors şi-a arătat primul său model de maşină numit Air în decembrie 2016. Dezvoltatorii ambițioși au promis că vor începe vânzarea de berline electrice cu 1.000 de cai putere încă de la sfârșitul anului 2018, dar practic nu au existat știri din partea companiei în ultimii doi ani și jumătate.

Și acum brusc a anunţat că acceptă precomenzi pentru mașinile electrice Lucid Air! Pentru a fi înregistrat în lista de aşteptare trebuie de achitat un depozit de doar 1.000 de dolari. Primele maşini de serie ar trebui să fie livrate clienților la sfârșitul anului 2020.

Anterior, reprezentanții Lucid Motors au spus că prețurile pentru modelul Air vor începe de la aproximativ 60.000 de dolari, dar mai mult de $100.000 vor trebui plătiţi pentru o mașină electrică din prima serie Launch Edition, pentru cea care se acceptă acum precomenzi.

Astfel de electromobile vor fi echipate cu o baterie standard cu o capacitate de 100 kWh, cu ajutorul căreia Lucid Air poate rula până la 482 km cu o singură încărcare în ciclul local realist EPA. Puțin mai târziu în vânzare ar trebui să apară maşini cu baterii cu o capacitate crescută (130 kWh) și cu o autonomie de până la 650 de km.

Între timp, încă în 2017 specialiștii companiei au măsurat în mod repetat viteza maximă a modelului Air, despre care nu se ştie deocamdată dacă va fi limitată pe modelul de serie. În aprilie 2017, au reușit să accelereze o mașină electrică special pregătită până la 350 de km/h (la acel moment viteza era limitată electronic), iar după două luni, în timpul testelor cu limitatorul scos, Air a dezvoltat 378 km/h!

Asamblarea mașinilor electrice Lucid Air va avea loc la uzina companiei care în prezent se află deja în construcție în Casa Grande, Arizona, iar până atunci asamblarea prototipurilor va continua pentru o perioadă de timp în Silicon Valley, California.

Tânăra companie își va păstra promisiunile de data aceasta? Probabilitatea este ridicată, deoarece toamna trecută Fondul Suveran de Investiţii din Arabia Saudită a vărsat în conturile Lucid Motors tocmai un miliard de dolari! Aşadar, concurentul lui Tesla Model S la sigur trebuie să apară pe piaţă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/