/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Mai multe persoane au participat la un târg pentru a-l susține pe un băiat, care suferă de o boală extrem de gravă

26 decembrie 2019, ora 08:31

Unii și-au vândut hainele, alții au venit cu decorațiuni sau fructe, iar banii îi vor dona pentru a-l salva pe un bebeluș, viața căruia depinde de noi toți. La doar o lună, Robert a fost diagnosticat cu o boală extrem de rară, ce distruge neuronii. Pe zi ce trece, micuțul pierde din puteri, iar pentru a opri boala este nevoie de o sumă uriașă: peste 2 milioane de dolari. Oamenii se mobilizează ca să-l ajute pe micul luptător, iar la târgul de caritate, de astăzi, au participat în jur de 20 de agenți economici și persoane publice. Banii adunați din vânzarea lucrurilor vor merge pentru salvarea lui Robert.

IRINA GRABAZEI, MAMA: „Robert are o boală genetică foarte gravă și rară, care se manifestă în pierderea neuronilor motori. Ceea ce înseamnă că cu fiecare zi care trece, el pierde din puterile lui. Acești bani care se vor aduna astăzi, vor contribui cumva? -Cu siguranță. Fiecare aport, indiferent cât de mic, contează extraodrinar de mult”.

Zeci de oameni au decis să se solidarizeze și să aducă la târg diferite lucruri: de la produse cosmetice, haine și bijuteri până la fructe și produse alimentare.

„Îmi eliberez garderoba de ținute pe care chiar le iubesc. Prețuri foarte simbolice. 350, 300, 250 de lei”.

„Am venit cu tăiței de casă, sănătoși, plini cu vitamine. Avem cu sfeclă, dovleac, spanac”.

„Avem struguri Muscat, Moldova și mere”.

Iar această femeie a venit cu decorațiuni de Crăciun și bijuterii confecționate chiar de ea.

„Avem cornițe decorative într-un singur exemplar, calitative. Brăduți, felicitări și bijuterii pentru noi, doamnele”.

Pentru a-l ajuta pe Robert, cumpărătorii au luat cu asalt târgul, chiar de la primele ore de la deschidere.

„Am aflat despre istoria lui Robert de pe Facebook. În ajun de Crăciun am decis să venim și să facem câte un lucru bun. Îi dorim lui Robert sănătate și răbdare părinților”.

„Robert merită o viață. Vrem să-l ajutăm. Constribuim a aceasta. Farfurie pentru fetiță, căsuță, șampanie, vin”.

„Am venit și noi să dăm o mână de ajutor, pentru a salva o viață. O viață de copil. Am procurat un cadou pentru nepoțică, un iepuraș, doi brăduți decorativi, o cafea”.

Organizatoarea târgului de caritate spune că majoritatea participanților va dona toată suma adunată din vânzări.

DANIELA DERMENGI, ORGANIZATOARE: „Este o oportunitate foarte bună, fiind blogger și având experiența acesta de a organiza evenimente. Sunt circa 20 de agenți economici, persoane fizice. Mai mult de jumătate vor dona 100 de procente din vânzări”.

Micuțul Robert s-a născut pe la începutul lunii octombrie, iar după câteva teste genetice, el a fost diagnosticat cu Amiotrofie Spinală Tip 1. Tratamentul, ce presupune un vaccin, l-a găsit în Statele Unite ale Americii, fiind nevoie însă de 2,1 milioane de dolari. Oamenii s-au mobilizat masiv prin intermediul strângerii de fonduri, organizată de părinții lui Robert. În doar două săptămâni, s-a adunat deja peste 260.000 de dolari, ceea ce reprezintă 10 la sută din toata suma necesară.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram