‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDatorii de 650 de milioane de lei la AIPA: Deputații cer să fie efectuat...

Datorii de 650 de milioane de lei la AIPA: Deputații cer să fie efectuat un audit

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul Radu Mudreac, a declarat în studioul Sputnik Moldova că autoritățile vor efectua un audit la AIPA, pentru a vedea de unde s-au acumulat restanțe de 650 de milioane de lei la Fondul de subvenționare.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va păși în noul an cu restanțe fabuloase de 650 de milioane de lei la Fondul de subvenționare în agricultură. După ultimele audieri în cadrul Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputații i-au recomandat Guvernului și instituțiilor statului să efectueze un audit la AIPA. Radu Mudreac spune că Fondul de subvenționare în agricultură este în pericol, de aceea, pentru anul viitor Guvernul va trebui să facă o rectificare a bugetului de stat și să efectueze și un audit la AIPA.

„Va trebui să modificăm bugetul de stat pentru anul viitor, pentru a suplini Fondul pentru agricultură. Evident că, AIPA a dat dovadă de un management defectuos și acest fapt l-am menționat în hotărârea comisiei. A fost înaintată Guvernului propunerea de a efectua un audit în regim de urgență, pentru a vedea de unde s-au acumulat 650 de milioane de lei restanțe. Este o sumă fabuloasă care pune în pericol efortul statului de a sprijini ramura agricolă”, a punctat Radu Mudreac.

Amintim că, potrivit Legii Bugetului de Stat pentru 2020, Fondul de subvenționare în agricultură este estimat la 1 miliard de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›