‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAutoritățile ucrainene vor obliga fermierii să informeze prin SMS apicultorii despre tratamentele cu pesticide

Autoritățile ucrainene vor obliga fermierii să informeze prin SMS apicultorii despre tratamentele cu pesticide

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Autoritățile ucrainene obligă fermierii să trimită mesaje SMS despre efectuarea tratamentelor cu pesticide, informează portalul rosng.ru.

Astfel, statul a decis să ajute apicultorii și să micșoreze cazurile de mortalitate la albine înregistrat în ultimii doi ani. Dar apicultorii trebuie să-și înregistreze activitatea și apoi să raporteze despre culesul pastoral a albinelor autorităților publice locale. Potrivit portalului, din 400 de mii de apicultori sunt înregistrați doar câteva mii.

Numărul familiilor de albine care au murit în ultimii ani ajung până la sute de mii. De exemplu, numai în vara acestui an, în Ucraina au murit zeci de mii de familii de albine. Cu toate acestea, pesticidele continuă să fie utilizate, iar soluționarea acestei probleme nu este atât de simplă. Amenzile, potrivit Legii, sunt simbolice – câteva sute de grivne. De asemenea, este dificil de dovedit că substanța chimică folosită a fost cauza morții albinelor. Prin urmare, autoritățile speră că noua măsură va deveni o soluție viabilă. Însă, potrivit experților, s-ar putea să nu funcționeze, deoarece nu este posibil de a impune femierii să expedieze SMS despre efectuarea tratamentelor. În plus, este dificil de verificat când au fost efectuate tratamentele.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›