image
Sursa foto: playtech.ro

Creştinii sărbătoresc astăzi Crăciunul

Creștinii din toată lumea sărbătoresc astăzi Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Iisus Hristos s-a născut acum mai bine de două mii de ani, în cetatea Betleemului, iar această zi semnifică începutul unei noi ere - cea a creştinismului.

Pruncul Iisus s-a născut într-o iesle săracă şi atunci, cei trei magi de la Răsărit, văzând pe cer o stea luminoasă, au străbătut cale lungă pentru a o urma şi au ajuns la Betleem să-i aducă în dar Mântuitorului aur, smirnă şi tămâie.

Naşterea unui mare împărat fusese prorocită de mult timp. Irod, împăratul iudeilor, temându-se că va pierde tronul prin naşterea lui Mesia, a poruncit ca toţi pruncii din Betleem să fie ucişi. Şi aşa au murit atunci 14.000 de copii, dar Iosif şi Maria, vestiţi de un înger, au reuşit să-l salveze pe Fiul Domnului, fugind în Egipt.

Crăciunul este sărbătorit din antichitate, ca dată a naşterii lui Iisus, dar a devenit, de-a lungul secolelor, şi o sărbătoare a familiei, marcată de obiceiuri precum colindele, împodobitul bradului şi darurile Moşului, mult aşteptate de copiii din întreaga lume.

Potrivit tradiţiei, de Crăciun toţi au parte de cadouri.

Sărbătoarea Crăciunului este anunţată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul şi cu Steaua, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: