image
Sursa foto: nytimes.com

O jurnalistă din Rusia a rămas fără loc de muncă după ce i-a pus o întrebare lui Vladimir Putin

Jurnalista Alisa Iarovskaia a rămas fără locul de muncă de la postul public de televiziune al regiunii Yamal din Rusia, la câteva zile după ce a pus o întrebare la conferința de presă anuală a președintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC.

Motivele nu sunt clare. Potrivit unor relatări, autoritățile din Yamal, o regiune din nord-estul Siberiei, nu au fost mulțumite de întrebarea adresată liderului de la Kremlin. Pe de altă parte, Iarovskaia spune că ea și-a dat demisia.

Ce s-a întâmplat la conferința din 19 decembrie? După aproximativ 3 ore, microfonul a ajuns la jurnaliștii din Yamal.

Iarovskaia a luat microfonul, deși se pare că acesta trebuia să ajungă la un alt jurnalist, selectat de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Jurnalista a început să vorbească despre efectele încălzirii globale asupra regiunii în care locuiește și despre faptul că lucrările la un pod peste râul Ob stagnează, scrie Digi24.

"Guvernatorul nostru, Dmitri Artkyuhov, face toate eforturile pentru a transforma acest lucru într-o realitate. Și totuși, auzim că acest lucru este discutat din ce în ce mai puțin la nivel federal. Deci, întrebarea este dacă putem să implicăm „artileria grea” federală?”, a spus jurnalista.

Putin a răspuns că nu este corect ca guvernul federal să aleagă un proiect anume, dar că podul peste râul Ob este „o legătură pivotală” pentru infrastructura regiunii. El a adăugat că guvernul este la curent cu construcția și că îi va acorda atenție.

Potrivit site-ului ura.ru, citat de BBC, autoritățile locale nu au fost impresionate de această întrebare, iar conducerea postului TV, deținut de autoritățile regiunii, a fost nemulțumită că Iarovskaia a luat microfonul unui coleg. Potrivit relatărilor ura.ru, guvernatorul ar fi fost nemulțumit că a fost flatat de jurnalistă și de faptul că Putin trebuia întrebat despre un alt proiect, de fapt.

Iarovskaia a spus că a demisionat, dar nu a vrut să dea detalii sau să spună dacă plecarea sa de la postul TV are vreo legătură cu întrebarea adresată lui Putin.

O altă relatare sugera că plecarea ei ar fi legată de o postare pe Facebook în care ar fi scris despre Putin: „Nu văd botox sau proceduri estetice. Își arată vârsta”. Postarea a fost însă ștearsă între timp.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat marți că motivul plecării jurnalistei de la postul TV nu este cunoscut - dacă a demisionat sau a fost demisă, potrivit site-ului Izvestia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: