image
Sursa foto: Jurnal.md

Concursul pentru funcția de director al ANRE: Un candidat s-a retras

Comisia economie, buget și finanțe a organizat proba interviu pentru candidații la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE).

La proba interviu au participat Violina Șpac și Lilian Barcaru, admiși, pe 11 decembrie curent, la concursul public pentru funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE.

Un al treilea candidat admis - Tudor Braniște - și-a retras candidatura din concursul pentru ocuparea funcției în cauză, invocând motive personale.

Cei doi candidați și-au prezentat viziunile asupra conceptului de dezvoltare și funcționare a Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

Comisia economie, buget și finanțe urmează să evalueze rezultatele candidaților și să aprobe decizia privind selectarea candidaților la funcția de director ANRE.

Câștigătorul cu cel mai înalt punctaj va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare.

În conformitate cu art.10 al Legii cu privire la energetică, Directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs. Concursul de selectare a directorului se organizează de către comisia parlamentară de profil şi se desfăşoară în ședință deschisă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: