(video) Diacov: Stoianoglo ar fi plecat din PD din cauza lui Vlad Plahotniuc

Potrivit lui Dumitru Diacov, în 2014, a fost decizia lui Vlad Plahotniuc de a nu-l include pe Alexandr Stoianoglo pe lista Partidului Democrat. „Stoianoglo a fost un membru exemplar al echipei”, a declarat Diacov.

Foto: UNIMEDIA

„Eu am protestat atunci când el n-a fost inclus pe listă, în 2014. A fost o decizie personală a domnului Plahotniuc de a include pe altcineva. Stoianoglo a fost un membru exemplar al echipei. Întotdeauna, în Găgăuzia, a avut un comportament pro-european. El nu încerca să speculeze, la Chișinău să spună una, iar la Comrat să spună alta. Era unul din puținii aleși locali care a avut mereu o voce explicită și univocă”, a declarat Dumitru Diacov într-un interviu pentru UNIMEDIA.

Alexandr Stoianoglo, actualul procuror general, a deținut funcția de deputat în Parlament în 2009–2010 și 2010–2014, în cadrul fracțiunii PDM..

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Stoianoglo nu a fost inclus pe listele PDM. În ianuarie 2015 a părăsit Partidul Democrat pentru a candida independent la funcția de bașcan al Găgăuziei.

Stoianoglo a candidat în UTA Găgăuzia de două ori, în 2006 și în 2015, însă nu a obținut numărul necesar de voturi.


Pub