Guvernul leton îndeamnă cetăţenii să îşi taie singuri brazii de Crăciun, din natură

Guvernul leton şi-a îndemnat cetăţenii să îşi taie singuri brazii de Crăciun pe care îi aleg din natură, pentru a respecta astfel o tradiţie cu origini foarte vechi în această ţară.

Foto: Courier Newsroom

Letonia şi Estonia învecinată revendică această practică veche de pe vremea comercianţilor germani care trăiau în secolul al XV-lea în Livonia, un ţinut istoric din regiunea baltică, scrie Agerpres.

"Toată lumea este invitată să se înarmeze cu un topor pentru a tăia un brad înalt de cel mult trei metri şi cu un diametru de cel mult 12 centimetri, apoi să îl aducă acasă", se afirmă într-un mesaj publicat pe site-ul Companiei naţionale de administrare a pădurilor din Letonia.

Letonii sunt îndemnaţi să aleagă brazi care cresc sub linii electrice, în şanţuri sau se află prea aproape de străzi sau de locuri în care ar fi oricum condamnaţi la a fi tăiaţi.

Pădurile de stat se întind în Letonia pe o suprafaţă de 1,5 milioane de hectare. Compania letonă a pădurilor a plantat peste 26 de milioane de arbori tineri în 2019.


Pub