Copii cu necesități speciale, la matineu

Se apropie sărbătorile de iarnă, de aceea în grădinițe educatorii, copiii și părinții se pregătesc pentru matinee. La Ialoveni însă am asistat la o serbare deosebită, unde au fost implicați copiii cu cerințe educaționale speciale. Grădinița le asigură toate condițiile, iar cadrele didactice dau dovadă de multă empatie și răbdare.

Printre acești copii veseli și energici se numără și cei cu cerințe educaționale speciale. La grădinița Regina Maria din Ialoveni, toți sunt tratați în mod egal, iar matineul este o ocazie în plus pentru...munca în echipă.

Din cei 507 copii înscriși la grădiniță, 47 sunt cu necesități speciale, iar 19 - cu dizabilități severe. Conducerea instituției face tot posibilul pentru ca nimeni să nu se simtă discriminat.

Bogdan, în vârstră de patru ani, are elementa de autism. Dacă acum câțiva ani, părinții erau deznădăjduiți, cu ajutorul programelor speciale și a grădiniței, copilul face progrese mari, se joacă, zâmbește și e plin de viață.

Progrese a înregistrat și Robert, în vârstă de cinci ani. Acesta a fost diagnosticat cu autism infantil.

Nichita are patru ani și zece luni și suferă de paralizie cerebrală infantilă. Cel mai greu părinților le vine să lupte cu atitudinea celor din jur.

Cadrele didactice din instituție sunt implicate profesional, dar și personal în a asigura picilor toate condițiile ca aceștia să se simtă...ca acasă.

În prezent, există mai mult de 10.000 de copii din Republica Moldova cu dizabilități și nevoi educaționale speciale. 

Opinia ta contează. Comentează!