Taifun devastator în Filipine
Externe 25 decembrie 2019, 18:33 | 1477

Un taifun puternic a lovit Filipine, chiar în prag de Crăciun. Din cauza rafalelor devastatoare, zeci de case au fost avariate, iar mai multe regiuni au rămas fără energie electrică. Amănunte, în cele ce urmează.

FILIPINE Taifunul „Phanfone” le-a stricat sărbătorile filipinezilor. A lovit cu rafale de peste 150 de kilometri la oră, a avariat locuințe, a doborât copaci și a forțat peste 10.000 de oameni să se adăpostească în locuri special amenajate de autorități. Zeci de zboruri interne au fost anulate, iar mii de persoane au rămas blocate pe aeroporturi din Manila şi din alte provincii. Acesta este cel de-al 21-lea ciclon care loveşte Filipine în acest an.

COLUMBIA Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 6 a zguduit Columbia. Mișcarea tectonică a fost resimțită puternic în oraşul BogotA, unde zeci de mii de oameni au intrat în panică şi şi-au părăsit locuinţele. Seismul a avut epicentrul în centrul țării, la o adâncime de doar zece kilometri. Autoritățile locale au anunțat că nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale nesemnificative.

CANADA Un nou cutremur, cu magnitudinea de 6,3, s-a produs și în vestul Canada. Potrivit primelor informații, nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime în urma seismului și nici nu a fost emisă o alertă de tsunami. Se întâmplă după ce, marți, patru seisme puternice, de mică adâncime, inclusiv două cu magnitudinea de 6, s-au produs în largul insulei Vancouver din vestul țării. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie