Eveniment impresionant la Vatican
Externe 25 decembrie 2019, 20:18 | 1292

Slujbe religioase impresionante au fost oficiate de Craciun la Betleem, locul unde potrivit traditiei crestine s-a nascut Iisus, dar si la Vatican. Mii de credinciosi au asistat la liturghia oficiata de Papa Francisc, iar apoi l-au asteptat sa-si faca aparitia la balconul palatului pontifical, pentru a-si rostit traditionalul discurs „Urbi et Orbi”.

Aproape 10 mii de credincioși au participat în ajun de Crăciun la liturghia de sărbătoare oficiată în Bazilica „Sfântul Petru” de către Papa Francisc. În timpul slujbei, Suveranul Pontif a dezvelit o statuetă a pruncului Iisus, iar 12 copii din Italia, Japonia, Venezuela, Kenya, Uganda, Filipine şi Irak au aşezat flori lângă altar.

În predica sa, Papa Francisc a vorbit despre iubire necondiționată și toleranță.

Astăzi, de Crăciun, Papa Francisc a apărut zâmbind la balconul palatului pontifical și și-a rostit tradiţionalul său discurs „Urbi et Orbi”, în fața celor peste 55 de mii de credincioşi, adunaţi în Piaţa „Sfântul Petru”. Suveranul Pontif și-a dedicat mesajul conflictelor şi nedreptăţilor din lume, inclusiv greutăților cu care se confruntă imigranții și refugiații din Orientul Mijlociu.

Sute de creștini au asistat și la slujba de Crăciun oficiată în Bazilica Nașterii de la Betleem. Alte câteva sute de persoane au urmărit serviciul divin din exterior, pe câteva ecrane uriașe.

Opinia ta contează. Comentează!