Descoperim Chișinăul cinematografic
Social 25 decembrie 2019, 20:32 | 1457

Publicatiile dedicate Chisinaului continua cu o noua carte, care a fost semnata de Larisa Ungureanu. Lucrarea ”Chisinaul in filme. Studiu filmografic” a aparut in cadrul unei serii intregi de volume, printre care „Chisinaul in literatura”, „Chisinaul in pictura” si „Chisinaul in teatru”.

La finele lunii noiembrie 2019, a ieşit de sub tipar o lucrare, apărută sub egida Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Secția „Memoria Chișinăului”, care completează colecția. Și iată acum, ”Chișinăul în filme. Studiu filmografic”.

Peste 250 de pagini, 114 de filme, documentare, artistice „lecturate”, „citite”, mărturii vizuale, care aduc în atenția cititorilor schimbările care s-au produs, personalitățile care au trăit și au creat în acest oraș. Puțini din generația de acum știu că am avut pe vremuri o cinematografie de legendă, spune actrița Zinaida Timofti.

Actorul Boris Bechet spune că a jucat în 7 sau 8 filme din acest studiu filmografic, iar cartea ar fi una de neprețuit.

Despre valoarea lucrării vorbește și directorul Bibliotecii „B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi.

Structura lucrării include două capitole mari: Primul vizează filmele documentare și personalitățile din Chișinău, iar al doilea - filme artistice. 

Opinia ta contează. Comentează!