Linkuri accesibilitate

ZdG relatează că reporterilor săi le-a fost interzis accesul la un eveniment organizat de președinție pentru jurnaliști și diplomați


Clădirea președinției de la Chișinău
Clădirea președinției de la Chișinău

Ziarul de Gardă relatează că reporterilor săi le-a fost interzis accesul la un eveniment organizat de președintele Igor Dodon pentru jurnaliști și diplomați, la președinție, în seara de 24 decembrie. Într-o înregistrare video difuzată de Ziarul de Gardă, un ofițer de pază al Președinției le spune reporterilor că publicația lor are „interdicție” la eveniment, citând-o pe șefa Serviciului de Presă a Președinției, Carmena Sterpu.

Sterpu nu a comentat deocamdată incidentul. Acesta s-a petrecut la scurt timp după ce Ziarul de Gardă a publicat investigația „Toți oamenii președintelui” în care sugerează că afacerile rudelor și prietenilor lui Dodon au înflorit în paralel cu ascensiunea sa politică. „Mie mi se pare că e o investigație cam suptă din deget”, a comentat ulterior șeful statului într-un interviu acordat Europei Libere, sugerând că articolul nu conține dovezi că ar fi sprijinit pe cineva.

XS
SM
MD
LG