(doc) Victor Chironda a revocat construcția unui business-centru în locul cafenelei „Guguță”

ț

Viceprimarul pe domeniul planificării urbane a Chișinăului, Victor Chironda, a emis o dispoziție prin care revocă construcția unui business-centru multietajat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în locul cafenelei „Guguță”.

Potrivit documentului, certificatul de urbanism eliberat de S.R.L. „Regata Imobiliare”, în decembrie 2018, pentru elaborarea documentației de proiect a unui centru multifuncțional pe terenul de pe strada Maria Cebotari, nr. 20, a fost revocat în urma unui demers al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, scrie jurnal.md.

Dispoziția viceprimarului poate fi contestată în termen de 30 zile.

„Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, a obținut la CSJ dreptul de a privatiza terenul unde în prezent se află cafeneaua „Guguță”. Prin aceeași decizie, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Imobilul în care s-a aflat cafeneaua „Guguţă” are o suprafaţă de 1 200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului municipal Chişinău. în 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, localul a intrat în posesia firmei „Finpar Invest” controlată de Vladimir Plahotniuc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente