După doi ani de pauză, echipa națională feminină de tenis revine la Fed Cup. Cine sunt adversarii Moldovei

collage

În pofida calificării istorice, din iunie 2017, în grupa a doua valorică a Campionatului Mondial pe echipe – Fed Cup, naționala feminină a Moldovei a ratat participarea la acest turneu în edițiile din 2018 și 2019 din cauza problemelor tehnice și organizatorice. Totuși, Moldova a reușit să evite descalificarea și în premieră își va încerca forțele în grupa a II-a Euro-Africană a Campionatului Mondial.

Competiția va avea loc între 4 și 7 februarie 2020 la Helsinki (Finlanda). Moldova va face parte dintr-o grupă cu Danemarca, Egipt, Finlanda, Georgia, Israel, Portugalia și Tunisia.

Echipa noastră va avea sarcina grea de a-și păstra locul în grupa a II-a Euro-Africană, deoarece va avea de înfruntat adversare mult mai redutabile.

FNTM a convocat la echipa națională pentru deplasarea în Finlanda următoarele jucătoare:

# Anastasia Vdovenco;

# Iana Tișcenko;

# Daniela Ciobanu;

Căpitanul echipei este Aleksei Leonov.

Echipa noastră iși va începe pregătirile pentru turneu la începutul lunii ianuarie 2020 și se va deplasa la Helsinki pe 1 februarie, pentru a avea câteva zile la dispoziție pentru pregătire și acomodare la condițiile meteorologice.

Fed Cup (până în 1995 Federation Cup) este cea mai importantă competiție sportivă din tenisul de câmp feminin, considerată omoloagă a Cupei Davis din tenisul de câmp masculin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente