/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O jurnalistă rusă a rămas fără lucru după ce i-a pus lui Putin o întrebare incomodă

missing
25 decembrie 2019, ora 10:51

O jurnalistă rusă a rămas fără job după ce i-a pus președintelui Vladimir Putin o întrebare incomodă, în timpul conferinței anuale a liderului de la Kremlin. Oficial, aceasta și-a depus demisia, însă faptul că s-a întâmplat la câteva zile de la conferința anuală a lui Putin, în contextul criticilor privind libertatea presei din Rusia, alimentează tot felul de speculații. 

Alisa Yarovskaya i-a adresat o întrebare lui Vladimir Putin la conferinţa de presă anuală a liderului de la Kremlin, relatează BBC. La câteva zile, s-a aflat că nu mai lucrează ca jurnalist pentru canalul de televiziune Yamal-Region.

Se pare că autorităţile din Peninsula Yamal, situată în nord-vestul Siberiei, au fost nemulţumite de întrebarea adresată de Alisa Yarovskaya, cu toate că jurnalista a declarat că şi-a depus demisia personal. Probabil că povestea nu ar fi ridicat atâtea semne de întrebare dacă nu s-ar fi petrecut în Rusia, unde presa este constant pusă la încercare de autorităţi, scrie Libertatea.ro.

La conferința de pe 19 decembrie, microfonul a ajuns la Alissa la trei ore de la începerea conferinţei de presă a lui Puțin. Jurnalista „s-a băgat în faţă”, deşi microfonul era aşteptat de un alt coleg de la un post local, care fusese ales de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov.

Jurnalista a formulat o întrebare cu privire la încălzirea globală, vorbind despre ruta maritimă din Marea Arctică din regiunea apropiată, în contextul necesităţii construcţiei unui pod, ale cărui lucrări sunt blocate de autorităţile locale. Lucrările la Podul peste Râul Ob au fost blocate, a transmis jurnalista. Podul e destinat să conecteze două oraşe locale, Salekhard şi Labytnangi.

„Guvernatorul nostru, Dmitry Artkyukhov, nu face niciun efort pentru a transforma podul într-o realitate”, a spus Yarovskaya.

„Şi totuşi auzim că această problemă este discutată din ce în ce mai puţin la nivel federal. Deci, întrebarea este dacă putem să implicăm”.

Putin a răspuns că e nepotrivit ca autorităţile federale să se implice într-un caz izolat, dar a adăugat că podul peste Râul Ob reprezintă un punct important de legătură în infrastructura locală. „Guvernul e la curent cu situaţia şi urmăreşte cu atenţie evoluţia lucrărilor”, a declarat preşedintele rus.

Zvonurile în legătură cu pierderea locului de muncă după întrebarea critică la adresa autorităţilor locale au luat naştere imediat. Având în vedere faptul că respectivul post de televiziune e deţinut de acestea, se pare că membrii conducerii nu au fost impresionaţi de întrebarea femeii şi au privit dezaprobator intervenţia ei. De asemenea, gestul de a prelua microfonul destinat unui alt coleg a provocat nemulţumirea şefilor.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat marţi că motivul plecării Alisei Yarovskaya este necunoscut, indiferent dacă e vorba despre o concediere sau o demisie. Yarovskaya a declarat că şi-a depus personal demisia, dar nu a comentat legătura dintre pierderea locului de muncă şi conferinţa de presă. Unele surse indică drept posibilă cauză a demisiei şi o postare scrisă de jurnalistă pe Facebook, în care aceasta ar fi făcut speculaţii despre înfăţişarea lui Putin în timpul aceluiaşi eveniment. „Nu văd botox sau alte artificii. Îşi arată vârsta”, ar fi remarcat femeia. Postarea a fost ştearsă între timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram