image
Sursa foto: IGSU

Peste 1500 de incendii în care și-au pierdut viața 216 persoane de la începutul acestui an

De la începutul anului, în țară s-au produs peste 1500 de incendii, în care și-au pierdut viața 216 persoane. Cele mai frecvente cauze sunt erorile admise în construcția și exploatarea sobelor, precum și în montarea și exploatarea centralelor termice. Datele au fost prezentate la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

În cadrul ședinței s-a discutat și despre problema accidentelor rutiere. De la început de an, s-au înregistrat 2307 accidente rutiere, în care au decedat 232 de oameni, iar mii s-au ales cu traume de diferită gravitate. Cele mai frecvente încălcări au fost viteza excesivă, neacordarea priorității și șofatul în stare de ebrietate.

Astfel, ministrul economiei și infrastructurii a solicitat să fie declarată situația de Alertă timpurie pentru a oferi posibilitate operatorului energetic național să inițieze negocierile cu furnizorii de gaze naturale pentru cazul în care livrarea gazelor în Republica Moldova pe două scenarii existente nu va fi posibilă. Această acțiune vine ca urmare a semnării Aranjamentului cu BERD pentru oferirea unei garanții de 50 de milioane de dolari.

În aceeași ședință, Comisia a decis alocarea a 115 mii de lei pentru reconstrucția locuinței arse în satul Nișcani, Călărași; alocarea a 140,3 mii de lei Consiliului raional Nisporeni pentru crearea și menținerea filtrelor sanitare menite să combată virusul de pesta porcină; alocarea a 186,4 mii de lei pentru reparația acoperișului căminului cultural din satul Larga, care a fost distrus în urma vântului puternic în vara anului curent, transmite IPN.

Noutăţile partenerilor

comentarii: