image
Sursa foto: news.ro

Spitalele din țară vor activa în regim obişnuit în perioada sărbătorilor de iarnă

În zilele sărbătorilor de iarnă 25 decembrie, 1 ianuarie, 4 – 8 ianuarie, Instituțiile medicale vor activa în regim obişnuit. Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personalul medical de gardă și persoanele responsabile prin grafic de lucru complementar.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sânge și derivați ai sângelui, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: