Noul proprietar „Avia Invest” ar fi depus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

Omul de afaceri rus Andrei Goncearenko, care a achiziționat recent 95% din capitalul „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, ar fi depus dosarul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin programul „Cetățenie prin investiție”, scrie TV8, care citează surse apropiate postului.

Foto: UNIMEDIA

Actele ar fi fost depuse în luna iunie.

În dosar sunt indicate câteva companii afiliate lui Andrei Goncearenko, despre activitatea cărora urmează să se documenteze autoritățile de la noi, pentru a stabili dacă acestea nu prezintă careva riscuri.

Aceleași surse mai spun că Andrei Goncearenko ar avea probleme cu legea în Federația Rusă.

NR Investments Limited a anuțat că a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”, compania ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău. Goncearenko este un fost top-magager la compania „Gazprom”.

În urma acestui anunț, Platforma DA a solicitat președintelui Igor Dodon convocarea de urgență a Consiliului Superior de Securitate, cu privire la noul proprietar al companiei Avia Invest, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și o interpelare la Procuratura Generală.

Igor Dodon a menționat ulterior că „în spatele celor care au preluat acum controlul asupra concesiunii aeroportului se află în realitate aceeași grupare care împreuna cu Șor a preluat acest contract de concesiune la etapa inițială, dar unele persoane se aflau în spatele tranzacțiilor, nu Rusia și nici o altă țară”.


Pub