Punctele de trecere a frontierei, care vor fi mai puțin solicitate în perioada sărbătorilor de iarnă

În vederea degajării circulației transfrontaliere în perioada sărbătorilor de iarnă, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să aleagă pentru traversarea frontierei și alte puncte de trecere din proximitatea celor mai solicitate.

Foto: UNIMEDIA

Spre exemplu, pe linia PTF Leușeni se recomadnă a fi ales PTF Cahul sau PTF Costești, pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Totodată, înainte de a porni spre frontieră călătorii pot consulta aplicația de pe pagina oficială TRAFIC ONLINE, care estimativ prezintă media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. La fel, vă amintim că activează non-stop Linia VERDE a IGPF (022 259 717).

Conform unei analize a datelor statistice din anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt cinci zile din ajunul și după sărbători – Crăciunul și Revelionul, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineața (06:00 – 10:00), după masă (15:00 – 18:00) și seara târziu (20:00 – 23:00).

Durata medie de procesare a documentelor la locul de muncă a unui polițist de frontieră, în conformitate cu normativele stabilite, constituie 20 de mijloace de transport pentru o oră.


Pub