România: O nouă cerere de extrădare din partea Turciei pe numele unui cetățean turc

Președintele Instituției de Învățământ Lumina din România, Fatih Gursoy, a fost ridicat azi dimineață de la domiciliu în urma cerererii de extrădare din partea Turciei, scrie G4Media.ro. Cererea de extrădare urmează să fie judecată de magistrați.

Foto: G4media.ro

Instituția de Învățământ Lumina operează trei licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatica București, Colentina și Constanta – cu învăţământ liceal și gimnazial), o şcoală internaţională (The International School of Bucharest – cu învăţământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal), şapte scoli internaționale Spectrum in orașele: București in Pallady şi Colentina, Constanta, lași, Cluj, Ploiești și Oradea – cu învăţământ preșcolar și primar.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel București a refuzat extărdarea unei profesoare de origine turcă de la Liceul Internațional de Informatică din București. Aceasta ar fi fiica fostului director al liceelor „Orizont” din Moldova.

În decembrie 2018, un judecător tot de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România.


Pub