Administratoarea unei companii de turism, condamnată la ani grei de închisoare pentru trafic de ființe umane

Administratoarea unei companii de turism a fost trimisă după gratii, după ce procurorii au demonstrat în instanță faptul că aceasta a traficat doi soți din Republica Moldova.

Foto: Getty iStock/zoka74

Femeia, în vârstă de 33 de ani, le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia, în schimbul sumei de 4.000 euro, chiar dacă nu deținea licență în facilitarea muncii peste hotare a clienților. Faptele s-au produs în luna septembrie 2016.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, victimile i-ar fi cerut o reducere, însă inculpata nu le-a acceptat solicitarea. Ulterior, cei doi soți și-au gajat casa lor de locuit și au achitat suma solicitată.

În schimbul banilor, inculpata le-a promis că le va oferi un loc de muncă cu salariu de 650 euro lunar pentru femeie și de 750 – pentru soțul său, iar cazarea le va fi asigurată de firma cu care vor urmau să încheie contracte de muncă.

Potrivit înțelegerii, femeia urma să îngrijească o persoană în etate, iar soțul său urma să se angajeze pe post de grădinar.

Ajunși în Italia, însă, cei doi au fost cazați într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate, și fără apă caldă. Mai mult decât atât, pentru două luni de muncă, angajatorii i-au remunerat cu foarte puțini bani.

În procesul de documentare a acestui caz a fost implicat și investigator sub acoperire. Acesta a fost dotat cu aparataj de înregistrare și a primit același răspuns de la administratoarea companiei de turism: 2000 euro per persoană pentru ca să le „faciliteze” prestarea muncii în Italia.

Femeia a fost condamnată de judecători la pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de 8 ani, într-un penitenciar de femei.

De asemenea, după ispășirea acestei pedepse, inculpata nu va avea voie să lucreze, timp de 5 ani, în domenii care țin de angajarea persoanelor la muncă. De asemenea, aceasta a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4.000 euro și a primit interdicția de a părăsi țara până la intrarea în vigoare a sentinței.


Pub