Cea mai mare investiţie făcută în noul producător de vehicule electrice Rivian, anunţată pe final de 2019

Rivian, o tânără companie americană ce va oferi în scurt timp pe piaţă vehicule electrice, a anunţat acum câteva ore că a reuşit să atragă noi investiţii cu o valoare totală de 1.300.000.000 de dolari!

Banii au venit în mare parte de la compania de investiţii T. Rowe Price şi parţial de la fondul de investiţii BlackRock, gigantul online Amazon și producătorul auto Ford.

Foto: autoblog.md

„Această investiție demonstrează o încredere în echipa, produsele, tehnologiile și strategia noastră – suntem extrem de încântați să avem sprijinul unor acționari atât de puternici”, a declarat fondatorul și CEO-ul Rivian, RJ Scaringe.

Anunțul de ultimă oră privind investițiile este deja al patrulea din 2019. În februarie, Rivian a anunțat despre o rundă de finanțare de 700 de milioane de dolari provenită de la Amazon. În aprilie, Rivian a anunțat că Ford Motor Company a investit 500 de milioane de dolari și că ambele părţi vor colabora la un proiect de vehicule care utilizează platforma tip skateboard dezvoltată de la zero de Rivian. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub