Facebook schimbă modul în care va folosi numerele de telefon ale utilizatorilor

Facebook și protejarea datelor nu sunt două concepte care se potrivesc prea bine împreună, însă compania încearcă să demonstreze contrariul. Aceasta a anunțat că nu-ți va mai folosi numărul de telefon, pe care îl furnizezi atunci când alegi să folosești autentificarea în doi pași, pentru a-ți recomanda prieteni noi, scrie Playtech.ro.

Foto: playtech.ro

E posibil să nu fi știut până acum că platforma face deja acest lucru cu numărul tău. Autentificarea în doi factori (2FA) este o măsură în plus de securitate pentru conturile tale. Pentru a activa opțiunea, trebuie să-ți introduci numărul de telefon. Apoi, de fiecare dată când tu sau altcineva va încerca să se conecteze la contul tău de Facebook, vei primi un SMS pe telefonul tău cu un cod. Pentru ca autentificarea să poată avea loc, trebuie să introduci (pe lângă parola corectă) acel cod. Dacă nu, nu vei putea avea acces la cont.

Facebook schimbă modul în care îți folosește numărul de telefon

Totuși, odată ce introduci numărul de telefon pe platformă, aceasta are acces la el și îl poate folosi. Astfel, rețeaua socială folosea toate numerele de telefon pe care utilizatorii le-au introdus pentru a face recomandări de persoane pe care ar putea să le cunoască, dar cu care încă nu erau prieteni pe rețeaua socială.

Michel Protti, chief privacy officer, a anunțat o schimbare în acest sens. Numerele de telefon ale utilizatorilor vor fi folosite exclusiv pentru autentificarea în doi pași. Implementarea va începe în câteva țări precum Ecuador, Etiopia, Pakistan etc., iar restul țărilor se vor bucura de puțin mai multă intimitate din 2020.

Dacă deja ți-ai oferit numărul de telefon pentru a seta 2FA, va trebui să-l ștergi manual și să-l introduci din nou, dacă vrei să beneficiezi de această nouă schimbare.

Sursa: Playtech.ro.


Pub