Image-Description
Sute de oameni au murit în incendii și accidente rutiere, în 2019
Social 24 decembrie 2019, 13:05 | 1289

În Republica Moldova s-au produs, de la începutul acestui an, peste 1500 de incendii, în care și-au pierdut viața 216 persoane. Cele mai frecvente cauze sunt erorile admise în construcția și exploatarea sobelor, precum și în montarea și exploatarea centralelor termice. Datele au fost prezentate la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată în această dimineață, 24 decembrie, de premierul Ion Chicu.

Autoritățile de profil au menționat necesitatea actualizării cadrului legal național, care să restricționeze folosirea centralelor termice autonome în blocurile de locuit.

Premierul a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să intensifice comunicarea și cooperarea cu autoritățile publice locale și cu polițiștii de sector în sensul informării oamenilor despre pericolele exploatării sobelor și a centralelor termice neconforme, pentru a preveni producerea incendiilor.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre problema accidentelor rutiere.

De la început de an, s-au înregistrat 2307 accidente rutiere, în care au decedat 232 de oameni, iar mii s-au ales cu traume de diferită gravitate. Cele mai frecvente încălcări au fost viteza excesivă, neacordarea priorității și șofatul în stare de ebrietate.

În aceeași ședință, Comisia a decis alocarea a 115 mii de lei pentru reconstrucția un ei locuințe arse în satul Nișcani, Călărași; alocarea a 140,3 mii de lei Consiliului raional Nisporeni pentru crearea și menținerea filtrelor sanitare menite să combată virusul de pesta porcină; alocarea a 186,4 mii de lei pentru reparația acoperișului căminului cultural din satul Larga, care a fost distrus în urma vântului puternic în vara anului curent.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie