Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță, afirmă Agenția Proprietății Publice
Economic 24 decembrie 2019, 15:33 | 1523

Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță, afirmă Agenția Proprietății Publice, după ce ieri a devenit cunoscut faptul că aerogara a ajuns pe mâna unui miliardar rus. Autoritățile naționale au securizat interesele statului, se arată într-un comunicat al APP. Despre anularea contractului de concesiune a aeroportului nu se vorbește nimic.

Potrivit comunicatului difuzat de Agenția Proprietății Publice, nu există motive de îngrijorare privind schimbarea acționarului. Bunurile statului sunt protejate și Aeroportul Internațional Chișinău rămâne proprietate a statului.

În comunicat se arată că ”Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Chișinău, trebuie să gestioneze în continuare aerogara. Asta chiar dacă a fost vândut și cumpărat de cel puțin două ori în ultimele cinci luni și a ajuns într-un final în proprietatea miliardarului rus, Andrei Goncearenko.

Agenția Proprietății Publice vorbește despre o posibilă viitoare reziliere a contractului de concesiune chiar dacă fosta conducere a Agenției a depus, încă în luna septembrie curent, o cerere de chemare în judecată împotriva ”Avia Invest”, prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului de concesiune a aeroportului.

Am sunat la APP pentru a cere explicații, dar nici directorul instituției, Mihail Rusu, nici directorul adjunct, Vadim Dermenji, nu au fost de găsit la telefon. Nu este clar, deocamdată, ce se întâmplă cu acea chemare în judecată depusă de APP la zece septembrie. Președintele Igor Dodon a acuzat recent fostul Guvern Sandu că ”nu a întreprins măsurile necesare în acest sens”. În replică, Maia Sandu a declarat că ”dosarul de anulare a contractului de concesiune stagnează tocmai din cauza justiției lui Dodon și a judecătorilor corupți”. Luni, reprezentanții „Avia Invest” au confirmat că Andrei Goncearenko este noul proprietar al firmei „Komaksavia Airport Invest Ltd”, care deține 95 la sută din capitalul „Avia Invest”. 

Opinia ta contează. Comentează!