Crenvurştii, o adevărată „bombă alimentară”. Ce ingrediente conţin şi de ce sunt nocivi pentru sănătate
Crenvurştii se află pe primul loc în clasamentul alimentelor nocive consumate cu regularitate, fiind urmaţi de cârnaţi, salamuri şi diferite tipuri de şuncă.
Crenvurştii conţin ingrediente care îi transformă în „bombe alimentare”: resturi de oase, oase, zgârciuri, intestine, cartilagii, tendoane, păr şi gheare, scrie bzi.ro.
Acestei tocături din resturi de carne i se adaugă arome şi coloranţi, iar produsul final se afumă, se ambalează şi este vândut consumatorilor.
Crenvurştii au până la 40% grăsime şi duc la creşterea nivelului de colesterol.
Pasta rozalie conţine coloranţi şi arome care pot fi dăunătoare pentru organism.
Potrivit medicilor, fie că vorbim despre crenvurşti din carne de pui sau porc, efectul lor asupra consumatorilor este acelaşi.
Povestea TRAGICĂ a celor mai cunoscuți cvintupleți din lume: Cele cinci fetițe, separate de familie și expuse ca la grădina zoologică
Moartea misterioasă a geniului Eminescu sau cine a vrut să îl facă nebun?
FOTO // Drumul LUNG al unui test pentru COVID-19, rezultatele căruia sunt gata în cel puțin opt ore: Cum decurge o zi de muncă a angajaților de la laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică