08:24:47 20.04.2024
Stiri

Crenvurştii, o adevărată „bombă alimentară”. Ce ingrediente conţin şi de ce sunt nocivi pentru sănătate

Știri 24.12.2019 09:00 Vizualizări1973 Autor: Ziarul National
Crenvurştii, o adevărată „bombă alimentară”. Ce ingrediente conţin şi de ce sunt nocivi pentru sănătate


Crenvurştii se află pe primul loc în clasamentul alimentelor nocive consumate cu regularitate, fiind urmaţi de cârnaţi, salamuri şi diferite tipuri de şuncă.

Crenvurştii conţin ingrediente care îi transformă în „bombe alimentare”: resturi de oase, oase, zgârciuri, intestine, cartilagii, tendoane, păr şi gheare, scrie bzi.ro.

Acestei tocături din resturi de carne i se adaugă arome şi coloranţi, iar produsul final se afumă, se ambalează şi este vândut consumatorilor.

Crenvurştii au până la 40% grăsime şi duc la creşterea nivelului de colesterol.

Pasta rozalie conţine coloranţi şi arome care pot fi dăunătoare pentru organism.


Potrivit medicilor, fie că vorbim despre crenvurşti din carne de pui sau porc, efectul lor asupra consumatorilor este acelaşi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md