Linkuri accesibilitate

Igor Dodon susține că noul concesionar al Aeroportului Chișinău este un apropiat al lui Plahotniuc și Șor


La Aeroportul Chișinău
La Aeroportul Chișinău

Președintele Igor Dodon susține că miliardarul rus Andrei Goncearenko, despre care s-a aflat ieri că a devenit acționarul principal al companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), este un apropiat al fostului președinte al PD, oligarhul Vlad Plahotniuc, și al lui Ilan Șor. Potrivit șefului statului, Goncearenko „are probleme la Moscova” și a încercat să obțină cetățenia Republicii Moldova prin programul „Cetățenie contra investiții”, lege care a fost anulată după plecarea PD de la guvernare. „Goncearenko ar depus dosarul la guvernul Filip, dar acest dosar nu a ajuns la președinție”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate Europei Libere, că „acuzațiile că Aeroportul ar fi cedat rușilor este o acțiune concertată a PAS, a unor deputați de la PD și așa-numiților investitori pentru a discredita noul guvern Chicu și președinția”. „Tranzacția către Rotshild a fost făcută cu acceptul guvernului Maiei Sandu și a ministrului economiei Vadim Brânzan”, a spus Igor Dodon.

Dodon a mai declarat că Aeroportul internațional Chişinău este proprietatea statului și a fost concesionat cu încălcarea legislației. „Gestiunea Aeroportului este făcută ilegal și noi vom anula mai devreme sau mai târziu aceste contracte”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că aeroportul Măcrulești ar putea fi dat în exploatare în luna iunie, având în vedere că „are pista și infrastructura deja funcționale și este nevoie doar de unele investiții în iluminarea pistei pentru aterizare pe timp de noapte și de renovarea terminalului de pasageri”. Prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu, a anunțat anterior că statul va investi în aeroportul de la Mărculești, astfel încât acesta va fi pus în funcțiune la începutul verii. Chicu a spus că pentru a activa acest aeroport, este nevoie de până la 30 de milioane de lei.

XS
SM
MD
LG