image
Sursa foto: Bizgu.Eduard

Munteanu, despre Aeroport: Va fi mare scandal dacă statul își va da acordul privind transmiterea dreptului de concesionare

Statul nu și-a dat deocamdată acordul privind transmiterea dreptului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, afirmă președintele Comisiei parlamentare de control a finanțelor publice, Igor Munteanu. Precizările au fost făcute în contextul informațiilor privind faptul că oligarhul rus Andrei Goncearenko ar fi noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău.

„În continuare, ca să existe transmiterea dreptului de concesionare către altcineva, trebuie să existe acordul statului. Acest lucru încă nu s-a întâmplat. Dacă se va întâmpla, va fi mare scandal. Aeroportul, ca și Air Moldova, a fost concesionat în mod obscur și cu încălcarea legilor. Respectiv, contractul a fost nul din capul locului. Acest lucru trebuie să servească procurorilor motiv pentru restituirea acestui bun printr-o anchetă asupra faptelor”, a declarat Igor Munteanu.

Președintele Comisiei parlamentare de control a finanțelor publice a criticat modul în care instituțiile de stat reacționează în acest caz.

„Pe mine nu mă sperie că Rothschild a decis să aloce un nume rusesc la pretenția sa de a fi proprietarul Aeroportului. Mă neliniștește caracterul foarte încet al acțiunilor MInisterului Economiei, Guvernului și APP. Investitorii ruși stau ca niște vulturi asupra unor proprietăți aflate în derizoriu. Problema nu e în investitorii ruși, ci în modul în care Procuratura și alte instituții de stat acționeză când este o alertă maximă”, a adăugat Munteanu.

În context, Igor Munteanu a adăugat că Platforma DA va propune Parlamentului o lege care să stipuleze prevederi speciale privind infrastructura de interes strategic a statului.

Compania Avia-Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a confirmat astăzi că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei Komaksavia Airport Invest Ltd, care deține 95% din Avia-Invest. Beneficiarul companiei Komaksavia Airport Invest Ltd este oligarhul rus Andrei Goncearenko.

Noutăţile partenerilor

comentarii: