Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.12.2019

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi l-a primit pe Ambasadorul chinez, Zhang Yinghong

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi l-a primit pe Ambasadorul chinez, Zhang Yinghong

Impulsionarea dialogului politic, consolidarea relațiilor de cooperare bilaterală în diverse domenii, în special de ordin economic și investițional între Republica Moldova și China, au fost discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Ministrul Aureliu Ciocoi a salutat dinamica ascendentă a relațiilor moldo-chineze și deschiderea Guvernului chinez pentru dezvoltarea un parteneriat interguvernamental avansat între cele două țări, subliniind importanța impulsionării dialogului politic bilateral prin menținerea contactelor la nivel înalt, inclusiv organizarea vizitelor reciproce a conducerii de vârf.

Discuția a reliefat și interesul comun de consolidare a cooperării bilaterale în plan comercial-economic prin valorificarea oportunităților oferite în sfera schimburilor comerciale și implementării unor proiecte concrete cu participarea companiilor chineze. Ministrul Aureliu Ciocoi a mulțumit pentru asistența tehnică constantă oferită Republicii Moldova de către Guvernul chinez și a încurajat companiile chineze să aibă o prezență investițională mai puternică în economia țării noastre, inclusiv pe teritoriul zonelor economice libere. În context, părțile au reiterat importanța avansării negocierilor privind Acordul de Liber Schimb moldo-chinez.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au apreciat susținerea reciprocă în cadrul organizațiilor internaționale, subliniind importanța extinderii cooperării în acest sens.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus