Cauți un cadou util, modern și râvnit? TOP-10 gadgeturi ale anului, disponibile în Moldova

Cât de blamată nu ar fi dependența de gadgeturi, trebuie să recunoaștem că tehnologiile ne schimbă viața spre bine. Fie că e vorba despre dispozitive care reinventează felul în care comunicăm, ne deplasăm, ne distrăm sau avem grijă de sănătate, ne înconjurăm cu ele, mai mult – le râvnim pe cele mai bune.

Foto: captură

Dacă ți-ai propus, pe final de an, să fii Moș Crăciun pentru tine sau pentru cei dragi, îți recomandăm să tragi cu ochiul la TOP-10 gadgeturi ale lui 2019 pe care le găsești deja în vânzare în Moldova.

Confort în casă, anul împrejur

Dyson / Sursa:dyson

Dyson Pure Hot + Cool™ este un dispozitiv inteligent 3 în 1 care îți face aerul din casă care atrage și elimină praful, bacteriile, virușii, polenu, mirosul de mâncare și de animale. Emană peste 310 litri de aer purificat pe secundă, pe care simultan îl și încălzește sau răcește, în funcție de temperatura optimă setată. Cu un design compact, futuristic, acest dispozitiv nu are nimic în comun cu climatizoarele voluminoase, unde mai pui că, practic, nu produce zgomot.

„Busola” împătimiților de călătorii

DriveSmart / Sursa:Garmin

Cu Garmin DriveSmart 55 e o plăcere să descoperi noi destinații! Cel mai performant la ora actuală sistem de navigație prin satelit evită în mod inteligent ambuteiajele, include actualizări din trafic în timp real furnizate prin intermediul aplicaţiei Drive™ şi actualizări ale hărţilor 3D, furnizează recomandări TripAdvisor® scrise de turişti cu milioane de puncte de interes Foursquare®, ascultă comenzi vocale și te ghidează ca un prieten, prin repere recognoscibile (de ex.: „Viraj dreapta după clădirea roşie”). Să vrei să te rătăcești, că nu poți!

Accelerează „pulsul” petrecerii!

Pulse / Sursa:Pulse

Cu ce se combină muzica bună și sunetul excepțional? Cu un show de lumini, spun cei de la JBL, care au lansat Pulse 4 o nouă versiune a boxei emblematice care domină oricare petrecere. Noua boxă wireless este dotată cu lumini LED de înaltă rezoluție care îți permit să vizualizezi melodiile preferate, proiectate pe o raza de 360 grade. Iar cu aplicația JBL Connect setezi de la smartphone gama de culori care să corespundă stării tale. Până la două smartphone-uri sau tablete se pot conecta simultan pentru a face ca muzica să „curgă” între prieteni. Cu o singură încărcare, ai 12 ore de distracție oriunde – chiar și în apă!

Rămâi mereu conectat!

Free Power / Sursa:Free Power

În secolul 21 e aproape caraghios să mai depinzi de prize! Rămâi mereu conectat la tot ce contează pentru tine cu ultimul model FreePower Manta de la Cellularline – un încărcător portabil cu până la 40% mai mic decât semenii standard, dar la fel de performant. Cu o capacitate de 20000 mAh (12 încărcări ale unui Iphone SE), se descurcă de minune chiar și cu cele mai avansate smartphone-uri și tablete, activând cea mai potrivită tehnologie de încărcare, fără a ceda față de viteza încărcătorilor nativi. Ecranul îți dă de știre când resursele de energie „seacă”, iar datorită prezenței porturilor USB, USB-C și Micro-USB nu mai trebuie să cari cu tine o sumedenie de cabluri.

O alternativă țigărilor în ritmul tău

Iqos 3 Duo / Sursa:IQOS

Fiecare al 8-lea om de pe glob este fumător, așa că ni se pare firesc să includem în clasament un dispozitiv care se adresează consumatorilor de tutun. IQOS 3 Duo este ultima versiune a sistemului de încălzire a tutunului conceput de compania Philip Morris International și, față de predecesorii săi, vine cu un șir de îmbunătățiri ale tehnologiei „heat-not-burn”, menite să sincronizeze dispozitivul cu ritmul de viață al utilizatorilor. IQOS 3 DUO îți oferă două utilizări consecutive fără să-l reîncarci între rezervele de tutun HEETS, dar și cea mai rapidă încărcare a dispozitivului suport de până acum. Cea mai compactă versiune IQOS s-a ales cu un indicator LED suplimentar, datorită căruia este ușor să afli nivelul bateriei.

Filmează ca un regizor

DJI / Sursa:DJI

La cât de performante sunt smartphone-urile de astăzi, nici nu mai ai nevoie de o cameră video. Cu dispozitivul de stabilizare pliabil DJI Osmo Mobile 3 poți realiza filmulețe demne de marile ecrane, grație unui sistem cu gimbal cu 3 axe care asigură o imagine super netedă. Datorita unui glisor cu zoom care permite o viteza personalizabilă, poți recrea celebrul „efect Hitchcock”, iar cu un singur gest poți obține un selfie. Tehnologia de tracking integrată „urmărește” subiectul filmat în locul tău, așa că poți savura momentele importante fără a sta mereu cu ochii pe ecran. Față de modelul precedent, DJI Osmo Mobile 3 oferă o autonomie de până la 15 ore (de 3 ori mai mult).

Mai inteligent, mai arătos

Watch / Sursa:Samsung

Samsung Galaxy Watch Active 2 este sinonimul confortului și aspectului personalizat la încheietura mâinii. Față de predecesorul său, are un ecran mai mare și mai stilat, pe care îți afișează ritmul cardiac și nivelul de stres, sugerându-ți chiar exerciții de respirație pentru a te relaxa. Cât privește activitatea fizică, acum beneficiezi de monitorizare pentru 7 tipuri de exerciții, iar funcția de antrenor pentru alergare îți oferă sfaturi utile în timp real. Exprimă-ți personalitatea cu brățări de diverse nuanțe și un cadran care se poate asorta cu ținuta ta.

Doar muzică. Nimic altceva.

Sony / Sursa:Sony

Cea mai avansată funcție de anulare a zgomotului, designul compact, elegant, cu adevărat wireless și ore întregi de sunet bogat, clar și exuberant – căștile Sony WF1000XM3 sunt un adevărat răsfăț pentru cei care vor să se lase acaparați de muzică. Funcția de control adaptiv al sunetului reglează setările de sunet ambiental în funcție de situație, iar designul ergonomic asigură contactul cu trei puncte diferite ale urechii, oferind astfel o fixare sigură și confortabilă. Sony WF1000XM3 îți garantează nu doar audiere, dar și vizionare plăcută – conexiunea wireless avansată asigură o sincronizare precisă a conținutului pe care-l vezi pe ecran cu sunetul redat de căști.

Asistentul tău de zi cu zi

Echo / Sursa:Echo

Noua boxă inteligentă Echo de la Amazon, lansată în această toamnă, este urmașa modelului Echo Plus, și, cu excepția unui sunet și a unui design îmbunătățit, include aceleași funcționalități. Principalul ei avantaj pare a fi prețul sub 100 dolari SUA care o poziționează ca pe un dispozitiv smrt perfect pentru utilizare zilnică. O poți folosi pentru a asculta muzica, prognoza meteo, date despre trafic, pentru a gestiona sistemul „smart home” sau pentru a adăuga notițe la lista de cumpărături. Trebuie să menționăm microfoanele mai performante, datorită cărora comenzile vocale către Alexa pot fi rostite fără a ridica vocea. Se preconizează că va apărea în vânzare în țara noastră la începutul lui 2020.

Telefonul pe care nu ți l-ai imaginat vreodată

Iphone 11 Pro / Sursa:Iphone

Atunci când s-ar părea că nu mai e nimic de inventat în materie de smartphone-uri, Apple reușește să uimească. S-a întâmplat și cu iPhone 11 Pro, care se remarcă în special prin upgrade-urile aduse la nivel de cameră foto, editare video, putere de procesare și autonomie a bateriei, dar și prin cel mai rapid cip. iPhone 11 Pro include primul sistem cu trei camere și se laudă cu poze superbe și cea mai înaltă calitate video văzută vreodată (4K). Algoritmii de inteligență artificială rezolvă poate cel mai mare handicap pe care l-au avut iPhone-urile în fața concurenței – fotografierea în condiții de luminozitate redusă. Iar editarea video cu aceleași instrumente pe care iubești să le folosești la fotografii este un bonus impresionant.


Pub