Mihai Popșoi: Partenerii europeni ne sugerează să adoptăm Lista Magnitsky pentru cei care încalcă drepturile omului în Republica Moldova

Vicepreședintele Parlametnului Mihai Popșoi a făcut bilanțul Reuniunii Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova- Uniunea Europeană. Popșoi, membru al Comitetului, a declarat că partenerii externi „sunt îngrijorați de situația deplorabilă în domeniul drepturilor omului”.

Foto: UNIMEDIA

„Parteneriie europeni sunt îngrijorați de situația deplorabilă în domeniul drepturilor omului. În Rezoluție ne este sugerată să adoptăm Lista Magnitsky pentru cei care încalcă drepturile omului în Republica Moldova. Ori, noi am avut cazuri strigătoare la cer, deținuți politici, cazul Braguța și multe alte cazuri în care judecătorii, procurorii fac abuz de putere, condamnă pe oameni pe nedrept, sau preiau afaceri cu nemiluita”, a declarat Mihai Popșoi.

Cea de-a șaptea Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, coprezidat de către Mihai Popșoi din partea Parlamentului Republicii Moldova și Siegfried Mureșan din partea Parlamentului European, s-a desfășurat la Strasbourg, în perioada 18-19 decembrie 2019.

Parlamentul European a venit cu o declarație și un set de recomandări către autoritățile din Republica Moldova.


Pub